Gondolta volna? A nem megfelelő gyerekcipő bütyköt is okozhat!

Írta: somaweb Kategória: Készítés dátuma: 2015-09-09 Megtekintések: 677 Hozzászólások: 0

A gyermekek lábának növekedése lökésszerűen megindulhat. Érdemes arra figyelni, hogy ne legyen a cipő kicsi gyermekének, mert számos egészségügyi kockázatot jelenthet számára.

A bütyök akkor alakul ki, ha a lábujj csontok eltolódnak. A nagy lábujj csontja a talp felől lassan elkezd kifelé tolódni és a többi lábujj pedig akár össze is tolódhat, egymásra nőhetnek. Az elsődleges ok a bütyök kialakulásánál a nem megfelelő cipőméret. Mivel a lábujjak nem férnek el kényelmesen a cipőben, így egymásra torlódnak. Nemcsak a bütyök, hanem ez is egészségügyi kockázattal jár hosszú távon.

A megfelelő gyerekcipő méret kiválasztásában segítség lehet, ha megkérjük gyermekünket, hogy tolja előre a lábát teljesen, és akkor ideális a méret, ha hátul a sarokrészen egy ujjnyi hely még van szabadon. Ha gyermeke panaszkodik arra, hogy nyomja a cipő, akkor azt vegyük komolyan, és ilyen esetben szükséges egy mérettel nagyobb gyerekcipőre cserélni a jelenlegit.

Érdemes megelőzni a bajt, hiszen a bütyök nagyon fájdalmas lehet és bizonyos esetekben műtét szükséges az eltávolításához.

Nézzen körül kínálatunkban, és ha bármilyen kérdése van, esetleg tanácsra van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot!

gyerekcipő

 

Címkék:

Hozzászólás

Ellenőrzés

© 2014 2021 Minden jog fenntartva. | Webáruházat készítette és optimalizálta: IDEASOL Magyarország Kft., a pénztermelő webáruházak specialistája